Bocsánatot kérek attól aki nem szívleli , vagy már unja a sütőtökös recepteket, de én egyszerűen nem tudok vele betelni :))) Aki meg szereti annak ízlelőbimbó orgia lesz ;)
Hozzávalók 4 személyre:
Páchoz:
Saslikhoz:
Elkészítése:
A pác elkészítésével kezdünk, ami olvasztott méz, préselt fokhagyma, citromlé és olíva olaj keveréke. Ezt öntjük rá a falatnyi kockára vágott csirkemellekre, amit sózunk és borsozunk pácolás előtt. Hűtőbe téve pár órát pihentetjük. A saslik pálcákat vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A zsálya levélkéket letépkedjük.
Egy nagyobb tepsit kibélelünk alufóliával, erre tesszük a grill rácsot (megspórolunk egy mosogatást). A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Kezdődjön a tűzdelés: sütőtök kockával kezdünk, majd zsályalevél és egy hús következik és így tovább, ízlés szerint variálva (húsimádóknak 2 húskocka egymás után).
Egy serpenyőt felhevítünk és a kész nyársakat pár pillanat alatt elősütjük, épphogy megpiruljanak a feltűzdelt kockák (bezárjuk a finom pácleves nedvességet a húsokba), majd szép sorjában rácsra helyezzük, ecsettel páclével vékonyan átkenve, aranybarnára sütjük, a színes zöldséges saslik nyársakat. Zöldhagymás párolt rizzsel tálaltam.
Jó étvágyat!