Almás-gombás sertésmáj rizottó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Almás-gombás sertésmáj rizottó

Hozzávalók:

  • 1/2 kg sertésmáj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 bögre rizs
  • 4 fej gomba
  • 1 nagy szem savanyú alma
  • 1 teáskanál kacsazsír
  • bors
  • babérlevél
  • piros paprika
  • piros arany

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk, a májat vékony csíkokra és felhevített zsiradékon megpirítjuk. Amikor kifehéredik akkor mehet rá a szeletelt gomba, alma és a fokhagyma reszelve.

2 dl vízzel felöntjük és fűszerezzük. SÓZNI NEM SZABAD!

Amikor megpuhult, akkor elzárjuk és ízlés szerint sózzuk. Főtt rizzsel összekeverjük és már lehet is enni. :)