Sajtos kosárka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sajtos kosárka

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 30 dkg sajt

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle. Amíg a tölteléket elkészítjük, tegyük be a cipót a hűtőbe.

A töltelékhez lereszeljük a sajtot, összekeverjük a liszttel, a sütőporral, hozzáadjuk a tejfölt és a tojást.

A kosárka formákat kibéleljük kb diónyi nagyságú tésztával, majd belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a formában mindenhol legyen, majd egy evőkanálnyi sajtos masszával megtöltjük.

Előmelegített sütőben megsütjük.