Szalakális sütemény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 4 tojásfehérje
  • 5 dkg vaj
  • 2 csomag szalakáli
  • 30 dkg porcukor (+4kanál)
  • liszt amennyit felvesz

Elkészítése:
6 tojássárgáját, 4 kanál cukrot, 5dkg vajat jó habosra kikeverjük. A lisztet elkeverjük a szalakálival és a masszához adjuk. A 6 tojás keményre vert habját is a masszához adjuk. Újjnyi vastagra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszúrjuk kisebbel a közepét és aranysárgára sütjük, előmelegített sütőben.
Máz: 4 tojásfehérjét 30dkg porcukorral gőzön fölverjük és beleforgatjuk a kihűlt pereceket.