A fűszeres változatát is kipróbáltam és üvegbe zártam ;) Nagyon fincsi lett!
Készítettem egy alap pürét, amit fel lehet használni krémlevesnek, kenyérre, pirítósra, süteménybe.
Tudom, hogy a sütőtöknek még csak most kezdődik a szezonja, de így csak egyszer kell a sütéssel és ízesítéssel foglalkozni, aztán bármikor felhasználható.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőtököt félbevágtam, kiszedtem a magokat, nagyobb szeletekre vágtam és tepsibe tettem, majd 200 fokon jól megsütöttem (kb 1 óra). A kihűlt sütőtököt kikanalaztam a héjából és félretettem.
Egy nagyobb lábasban olívaolajat, apróra vágott hagymával és kakukkfűvel dinsztelni kezdtem. Amikor a hagyma elkészült beletettem az almákat hámozva, kockára vágva, fél citrom levével locsoltam, mézet, kevéske vizet adtam hozzá.
Belekerült a sütőtök, botmixerrel pépesítettem, felforraltam és a végén még szerecsendiót is reszeltem bele. Kis üvegekbe töltöttem, amit azon melegében fejjel lefelé száraz dunsztba tettem.
Egy kevéske még maradt a lábasban, így azt pirítósra kentem, megszórtam friss kakukkfűvel és azon vettem észre magam, hogy csak faltam és faltam.