Sütőpapírban sült süllő grillezett paprikával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sütőpapírban sült süllő grillezett paprikával

Kedvenc édesvízi halam a Süllő. Gyönyörű fehér a húsa, ami szinte szálka mentes. 
Szerencsémre párom nagyon szeret horgászni, és hébe -hóba horogra akad egy-egy példány :)
Finoman fűszerezhető, nagyon kellemes harmonikus ízű halfaj.

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 db közepes süllő filézve (2-2 szelet)

A páchoz:

  • fél citrom leve és héja
  • só, frissen őrölt citrom bors
  • olívaolaj
  • grill fűszerkeverék
  • 1 -1 ág kakukkfű, rozmaring

 

  • személyenként 2-2 db vastag húsú paprika

Elkészítése:

A hal tisztítása szerencsémre, nem az én feladatom :) konyhakészen, tisztítva kapom kézhez. A filézés nem ördöngös feladat, csak egy jó éles kés kell hozzá! Filmes segítséget itt találtok:
https://www.youtube.com/watch?v=blaLndFQIsA

2 evőkanálnyi olíva olajba reszeljük a fél citrom héját és belecsavarjuk levét. Sózzuk borsozzuk, grill fűszert keverünk hozzá és egy kenőecset segítségével, az előkészített hal szeletekre egyenletesen felkenjük. Hűtőbe pihentetjük 1/2 órát legalább.

Széles sütőpapír csíkokat vágunk és erre helyezzük a halfilé szeleteket, kevés olíva olajjal még meglocsolhatjuk, tépkedjünk rá rozmaring és kakukkfű levélkéket.Papír szélét mindkét oldalon boríték szerűen behajtjuk, a filére hajtjuk és a forró serpenyőbe csúsztatjuk.

2-3 percnyi sütés után megfordítjuk papírostól és újabb 2-3 perc alatt készre sütjük. Eközben egy másik serpenyőben pár csepp olíva olajon paprika szeleteket pirítunk.

Citromkarikákkal, friss paradicsommal, tartár mártással kínálhatjuk.