Hozzávalók 12 db muffinhoz:
Krémhez:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A muffin formákat kenjük ki vajjal, vagy béleljük papírkapszlikkal.
Egy tálban a banánt villával összetörjük, és hozzá keverjük a tejet, a tojást és az olvasztott margarint. A lisztet, sütőport a banános keverékhez szitáljuk. Hozzá adjuk a cukrot, simára keverjük. Végül óvatosan bele forgatjuk a csokit. A formákat a tésztával kétharmad részig töltjük, legyen helyük megnőni ;)
A muffinokat 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.(tűpróbát azért végezzünk ! :)
A krémhez a tejszínt felmelegítjük (nem forraljuk!!!) bele tördeljük a fehér csokoládét, egészen addig kevergetjük a tűzhelyen amíg teljesen egynemű nem lesz.
Az így kapott Ganache krémünket langyosra hűtjük és a félig felvert tejszínhabba óvatosan beleforgatjuk, majd a csokis elegyet keményre felverjük. Habzsákba töltjük és kedvünk szerint díszítjük a muffin tortácskáinkat :)