Kapros palóc leves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kapros palóc leves

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 25 dkg zöldbab
  • 25 dkg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 2 csapott ek liszt
  • 2 tk só
  • bors ízlés szerint
  • 3 db babérlevél
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 2 szál kapor

Elkészítése:

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. Megszórjuk piros paprikával és rátesszük a felkockázott húst.
Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük.

Amikor félig megpuhult a hús, hozzá adjuk a feldarabold spárgát és a felkockázott burgonyát és felöntjük vízzel.

Amikor minden megfőtt a tejfölt kikeverjük a liszttel és behabarjuk vele a levest.

Összeaprított kaporral megszórjuk.