Zöldséges, mustáros sertésragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Zöldséges, mustáros sertésragu

Hozzávalók 3 főre:

  • 40 dkg sertéscomb
  • 1 db sárga paprika
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1 mk grill fűszerkeverék
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 mk só
  • csipet cayenne-i bors
  • 2 tk mustár
  • 5 cl olíva olaj

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és a sertéscombbal együtt vékony csíkokra vágjuk. A vörös és lila hagymát fél karikákra szeleteljük.

A csíkokra vágott sertéscombot sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cayenne-i borssal és grill fűszerrel. Ráöntjük az olíva olajat és a hűtőbe tesszük egy órára.

A zöldségeket serpenyőben vagy wokban nagy lángon pár csepp olajon átpirítjuk, majd kiszedjük és félre tesszük. A serpenyőben megsütjük a csíkokra vágott sertéshúst. Fűszerezzük borssal, grill fűszerrel és megsózzuk egy kicsit.

Hozzáadjuk a mustárt, pár percig pirítjuk, majd beletesszük a zöldségeket. Négy öt percig együtt pároljuk, ízesítjük ha szükséges. Köretnek rizst adhatunk mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!