Tojásos zöldbablepény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 800g zöldbab(mélyhűtött)is lehet
  • 100 g vaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 8 tojás
  • 1 csomó petrezselyem
  • só,bors,bazsalikom.

Elkészítése:
A zöldbabot megmossuk,megtisztítjuk,felaprózzuk 3-4cm-es darabokra,kevés sós vízben megpároljuk,leszűrjük.A hagymát lereszeljük.Kevés vajon üvegesre pirítjuk,hozzáadjuk a zöldbabot,meghintjük kevés őrölt bazsalikommal.Ízlés szerint sózzuk,borsozzuk.Egy tűzálló tálat kivajazunk,belesimítjuk a zöldbabot,majd felverjük a tojásokat és a tetejére öntjük.Előmelegített sütőben mérsékelt tűzön addig sütjük,míg a tojás meg nem kocsonyásodik(kb.10perc)Tetejét megszórjuk vágott petrezselyemmel és azonnal tálaljuk.Kitűnő,könnyű és fogyókúrás étel.