Sajtos korongok

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 pohár tejföl

Töltelékhez:

  • 2 tojás sárgája
  • 2 ek liszt
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg reszelt sajt
  • só,tejföl

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk,hűtőben pihentetjük/akár előző nap is elkészíthetjük/.Pihentetés után fél centi vastagra nyújtjuk és 3 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk.A korongokat megkenjük felvert tojással és megsütjük.Ha kihűlt a következő krémmel töltjük.A tojások sárgáját a liszttel és a tejjel simára keverjük,lassú tűzön állandó keverés mellett felforraljuk.Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint,a reszelt sajtot,kevés sót és annyi tejfölt,hogy ne legyen lágy a krém.Két korong közé kenjük a krémet úgy,hogy a széleire is jusson,majd egyenként reszelt sajba forgatjuk.
Jó étvágyat!