Mogyoróvajas csokiskeksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mogyoróvajas csokiskeksz

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg rétes liszt
  • 14 dkg porcukor
  • 15 dkg darabos mogyoróvaj
  • 0,5 dl tej
  • 1 kk sütőpor
  • pici só
  • 1 tojás
  • 1 kk vaníliás cukor
  • 10 dkg csokoládé

Elkészítése:

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a mogyoróvajat, a tojást, a sütőporos lisztet és a tejet. Ezeket jól elkeverjük, majd a darabokra zúzott csokoládét is a tésztához adjuk.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi nagyságú tésztákat kanalazunk, majd kissé lelapítjuk őket. Előmelegített sütőben 160 fokon 10-15 perc alatt megsütjük, majd amíg kihűl a tepsiben hagyjuk.