Hozzávalók:
Elkészítése:
A ledarált amarettini kekszből 150 grammot a vajjal keverjük össze. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos formát beolajozunk. Ebbe nyomkodjuk bele a vajas kekszet. Tegyük a hűtőbe. Eközben állítsuk össze a túró tölteléket.
A mascarpone-t, cukrot, túrót, citromlevet, tojásokat, búzadarát és a maradék darált kekszet keverjük össze. (1 ek mennyiséget az amarettiniből tegyünk félre a díszítéshez). A túró tölteléket öntsük a formába. Előmelegített sütőben175 fokon nagyjából 40 percig süssük meg. Várjuk meg míg teljesen kihűl.
Habverővel verjük fel a tejszínt, majd óvatosan adagoljuk hozzá a vaníliás cukrot és a habfixálót. A végén keverjük hozzá a mandula likőrt is. A tejszínt kenjük a túrótortánk tetejére, és legalább 1 éjszakára tegyük a hűtőbe. A hab szépen megkeményedik rajta, amit tálaláskor még megpakolhatunk kedvünk szerint a gyümölcsökkel. Adjunk hozzá némi felmelegített lekvárt is és díszítésként még szórjuk meg a maradék kekszmorzsával.
A sütemény hamarabb is elkészül. Sütéshez csak 40 perc kell. A 90 perc a hűtés miatt fontos.