Amarettini túrótorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Amarettini túrótorta

Hozzávalók:

  • 200 g amarettini keksz (összetörve, vagy darálva)
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 250 g mascarpone
  • 250 g túró
  • 10 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 2 ek citromlé
  • 3 ek búzadara
  • 400 g habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 cs habfixáló
  • 2 ek mandula likőr (lehet aroma is)
  • gyümölcs tetszés szerint (eper, szeder, áfonya)

Elkészítése:

A ledarált amarettini kekszből 150 grammot a vajjal keverjük össze. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos formát beolajozunk. Ebbe nyomkodjuk bele a vajas kekszet. Tegyük a hűtőbe. Eközben állítsuk össze a túró tölteléket.

A mascarpone-t, cukrot, túrót, citromlevet, tojásokat, búzadarát és a maradék darált kekszet keverjük össze. (1 ek mennyiséget az amarettiniből tegyünk félre a díszítéshez). A túró tölteléket öntsük a formába. Előmelegített sütőben175 fokon nagyjából 40 percig süssük meg. Várjuk meg míg teljesen kihűl.

Habverővel verjük fel a tejszínt, majd óvatosan adagoljuk hozzá a vaníliás cukrot és a habfixálót. A végén keverjük hozzá a mandula likőrt is. A tejszínt kenjük a túrótortánk tetejére, és legalább 1 éjszakára tegyük a hűtőbe. A hab szépen megkeményedik rajta, amit tálaláskor még megpakolhatunk kedvünk szerint a gyümölcsökkel. Adjunk hozzá némi felmelegített lekvárt is és díszítésként még szórjuk meg a maradék kekszmorzsával.

Tipp:

A sütemény hamarabb is elkészül. Sütéshez csak 40 perc kell. A 90 perc a hűtés miatt fontos.