Krémsajtos csirkemell baconbe göngyölve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Krémsajtos csirkemell baconbe göngyölve

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell filé
  • 30 dkg tömlős krémsajt
  • 5-6 levél medvehagyma vagy 2 szál újhagyma
  • 10 dkg sonka
  • 8 szelet bacon
  • őrölt fehér bors
  • szárnyas fűszerkeverék

Elkészítése:

A csirkemelleket középen éles késsel szétnyitjuk, de nem vágjuk át. Kiklopfoljuk, sózzuk, szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk. A hagymát apróra, a sonkát kis kockákra vágjuk.

A krémsajtba keverjük a sonkát, a hagymát, az őrölt borsot és a sót /ha szükséges/. A sajtot elosztjuk a csirkemelleken, feltekerjük, és 2-2 szelet baconbe göngyöljük.

Tepsibe vagy jénaiba tesszük a tekercseket, pici vizet öntünk alá, és közepes lángon kb. 20 percig lefóliázva, majd a fóliát levéve még 15-20 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!