Hozzávalók:
Sztori:
A legegyszerűbben elkészíthető köretek egyike, mégis hatalmas ízbomba az éhes szájaknak :)
Azért nem írtam pontos arányokat a feldolgozáshoz, mert felesleges (általában 1 főre 2-3 db közepes krumplival számolok – én ma sárga héjú fajtát választottam).
Végy tetszőleges mennyiségű krumplit (csak ne újkrumpli legyen !), egy kefe segítségével mosd meg a héjukat alaposan, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe szeld(héjastól) az általad kigondolt formára.
Fűszersóval (sült krumpli fűszerkeverék – néven nagyon fincsik vannak) hintsd meg és locsolj rá olívaolajat. Ne sajnáld a burgonyáktól a kényeztetést, de ne is fürödjenek benne! Ezután ha kedveled a mediterrán jellegű irányvonalat, tépkedj rá rozmaring levélkéket.
Most kezdődik a szabad kézi krumpli masszázs, miután ezzel végeztél előmelegített sütőben 200 fokon süsd aranybarnára.