Pikáns csirkeszárnyak ananászos rizzsel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Pikáns csirkeszárnyak ananászos rizzsel

Hozzávalók:

  • 8 csirkeszárny

Páchoz:

  • 2 ek méz
  • 4 ek kechup
  • 1 ek mustár
  • bors
  • fél vöröshagyma(kockára vágva)
  • 1 ek olaj
  • 2 gerezd fokhagyma(finomra reszelve)
  • csilipaprika(ízlés szerint)
  • 1 kk gyömbér frissen reszelve (por alakban is jó)
  • 1 ek sötét szójaszósz

Ananászos rizshez:

  • 50 dkg rizs
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • 1 ek vaj
  • 1 l alaplé
  • 1 kis doboz kockázott ananász konzerv ( legfinomabb frissen feldolgozott gyümölcsből)

Elkészítése:

Pác hozzávalóit egy tálban nemes egyszerűséggel összekeverem és a megtisztított, megmosott csirkeszárnyakat alaposan megforgatom benne. Lefedve a tálat lehetőség szerint 1-2 órára hűtőbe teszem (kicsit összeérjenek az ízek), de azonnal is süthető, majd előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 perc pirosra sütöm.

Vigyázni kell, mert a méz miatt megéghet a hús, (mint látjátok nálam is kissé megpirult :) érdemes félidőben sütőpapírt tenni rá.

Miközben sülnek a szárnyak a rizst is elkészítem. Folyó víz alatt leöblítem a rizsszemeket majd 1 ek vaj és olaj keverékén fél fej hagymát pirítok. Erre teszem a rizst és felöntöm kétszeres mennyiségű alaplével. Hozzákeverem a felkockázott ananász darabokat és együtt fedő alatt forrásig párolom. Forrás után pár perccel elzárom a lángot és lefedve fedő alatta forró gőzben hagyom megdagadni a rizsszemeket.

Tálalásnál a sült hús szaftját kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel sűrítem és a tányérra tálalt ételre kanalazom :)