Hagymás sült csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hagymás sült csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 kk majoránna
  • 1 tk durvára őrölt bors
  • 1 mk őrölt kömény
  • 2-3 ek libazsír

Elkészítése:

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát negyedekbe vágjuk,a fokhagymát gerezdekre szedjük.

A csirkecombokat sózzuk, befűszerezzük. Ezt előző nap is megtehetjük akkor még finomabb lesz a hús.

A combokat megkenjük a hideg zsiradékkal és egy tepsibe tesszük, közé rakjuk a fokhagyma gerezdeket, négybe vágott vöröshagymát Másfél-két deci vizet öntünk alá és lefóliázva egy órát sütjük.

Levesszük a fóliát és visszatesszük sülni amíg szép piros színt kap./20-30 perc/

Köretnek tört burgonya készült mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!