Tündérsüti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tündérsüti

Hozzávalók egy 24*38 cm-es tepsihez:

Tésztához:

  • 25 dkg puha margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 5 tojás sárgája
  • csipet só
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

Töltelékhez:

  • 2 csomag puncs ízű pudingpor
  • 8 csapott evőkanál kristálycukor
  • 5 dl tej
  • 450 g tejföl
  • 5 tojás fehérje
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 tk rum vagy rumaroma

Tetejére:

  • porcukor

Elkészítése:

Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk, majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a tejfölös pudinghoz adjuk, óvatos átforgató mozdulatokkal, vigyázva ne törjön össze a hab. A tölteléket reszelt citromhéjjal, rummal ízesítjük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra (alsó-felső sütésre).

A tésztához gépi habverővel elkeverjük a margarint a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojás sárgákat is. A sütőporral elkevert lisztet belekeverjük a margarinos-tojásos masszába és kézzel egynemű tésztát gyúrunk. A tészta lágy, nagyon könnyen formázható, ha úgy érezzük még pici lisztet dolgozhatunk bele.

A tésztát kb 60-40 % arányban két részre osztjuk. A nagyobbik tésztacipót a sütőpapíron ellapítjuk lisztezett nyújtófa segítségével a tepsi méretére, majd átemeljük papírostól a tepsibe. Erre került a töltelék. A kisebbik tésztacipóból tésztarudakat sodrunk,amit rácsosan a töltelékre rakosgatjuk.

Úgy 30 perc sülés után kukkantsunk be a sütőbe, nehogy megégjenek a tészta rácsok a sütemény tetején.Takarjuk le sütőpapírral ha úgy látjuk jónak :) (én így tettem).

Kb 40 perc sütés után a habos rész még kicsit recegős lehet, de nem baj, mert miközben hűl szépen megszilárdul.

A teljesen kihűlt süteményünket porcukorral hintjük és tetszőleges formára szeleteljük. Másnap a legfinomabb jó hidegen :)))