Kecskeméti rakott palacsinta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 8db. édes palacsinta
  • 30 dkg baracklekvár
  • 1 dl kecskeméti barackpálinka
  • 15 dkg darált dió
  • 4 tojásfehérje
  • 1 ek porcukor

Elkészítése:

A barackdzsemet elkeverjük a pálinkával. Kivajazott tűzálló tálba rátegezzük a palacsintákat, Úgy-hogy minden palacsinta  tetejét megkenjük lekvárral, és megszórjuk dióval.

A tetejére üres palacsinta kerüljön. Sütőbe téve átmelegítjük, majd kivéve kenjük be cukorral ízesített tojáshabbal.  Visszatéve a sütőbe addig süssük, míg a tojáshab megszilárdul, és kissé karamelizálódik.