Az Én saját emeletes tortám

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Az Én saját emeletes tortám

Hozzávalók Alja (Kinder tejszelet):

Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 6 ek melegvíz
  • 2 ek kakaó
  • 1 cs sütőpor

Krém:

  • 5 dl habtejszín
  • 1 cs zselatin
  • 1 ek méz
  • vanília aroma
  • vaníliás cukor

Csoki máz:

  • 30 dkg csokoládé
  • 20 dkg rama
  • 5 ek olaj
  • 2 ek víz
  • 1 ek cukor
  • vanília aroma

Teteje (Fehér csokis-mascarponés piskóta):

Piskóta:

  • 3 tojás
  • 3 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • 1 ek kakaó
  • 1 cs vaníliás cukor
  • fél cs sütőpor

Krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dl habtejszín
  • 20 dkg fehér csoki
  • 3 cs habfixáló

Díszítés:

  • marcipán massza

Elkészítése:

Kinder tejszelet:

A cukrot, a tojássárgáját a melegvízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaós lisztet, melyben elkevertük a sütőport is, végül a fehérje felvert habját. Egy kerek tortaforma alját bevonjuk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát. Két lapot sütünk. Áztassuk be a zselatint 6 ek vízbe, kicsit állni hagyjuk, majd lassú tűzön kevergetve, oldjuk fel, hogy áttetsző legyen.

Verjük fel kemény habbá a jól lehűtött habtejszínt, hozzáadva a 2-3 cs vaníliás cukrot, vanília aromát és csurgassuk bele a zselatint is. Az egyik lapot tegyük vissza a tortaformába, a hab felét osszuk el rajta. Ezt tegyük hűtőbe, amig a csokiréteget elkészítjük. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd hozzáadjuk a margarint, az olajat, vizet, cukrot, végül a vanília aromát. Egyenletesen simára keverjük. A kihűlt habra szépen elkenjük ezt a csokikrémet, és újra visszatesszük a hűtőbe hogy megdermedjen a csokiréteg. Majd rákenjük az újabb habréteget, erre rátesszük a másik piskótát és a tetejét bevonjuk a csokoládéval, de nem az összessel, mert arra még szükség lesz. Visszatesszük a hűtőbe megdermedni. Ha már rádermedt kivesszük a tortaformából és a maradék csokival teljesen beborítjuk az egész tortát, majd már a szokásos módszerrel visszatesszük a hűtőbe :D

Fehér csokis-mascarponés piskóta:

A tojásfehérjéket felverjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és felverjük. Hozzáadjuk a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet, összekeverjük. Ehhez adjuk a habot a tojásfehérjékből, amit szép lassan beleforgatunk. Ezt beletesszük kis (azaz 16 cm-es formába) sütőpapírra, szúrópróbáig sütjük. Addig összekeverjük a krémet. A fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk, langyosra kihűtjük, majd hozzákeverjük a mascarponé-hoz. A habtejszínt felverjük a habfixálóval és óvatosan a többihez adjuk. A piskótát ketté vágjuk, az alját visszatesszük a formába, majd jó sok krémet kenünk rá, de hagyjunk a díszítéshez is. Rátesszük a másik piskótát, betesszük a hűtőbe dermedni. Kivesszük a tortát, és kinyújtjuk a marcipán masszát, annyira hogy a tetejét elfedje. Ekkor kivesszük az alsó tortát, két hurkapálcikát teszünk középre, hogy megtartsa a tetejét. Ráhelyezzük a kis tortát, annak a szélét teljesen bevonjuk a maradék mascarpone krémmel. Díszítésnek a mascarpone krémből nyomunk rá torta díszítővel.