Vaddisznó gulyás

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Vaddisznó gulyás

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 kg vaddisznó apró hús /vagy comb,lapocka/
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehér répa
  • 1 zeller gumó
  • zeller zöld
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db paprika /az egyik hegyes erős is lehet/
  • 2 db paradicsom
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 kk őrölt fekete bors
  • 1 ek pirospaprika

A leves betéthez:

  • 1 tojás
  • 4-5 ek finom liszt
  • csipet só

Elkészítése:

Egy fazékban a felolvasztott zsírban, megfonnyasztjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a köményt. 1-2 percig pirítjuk, majd rátesszük a kockára vágott paprikát és paradicsomot. Pár perc párolás után, rátesszük a húst. Sózzuk, ételízesítőt adunk hozzá és hagyjuk zsírjára pirulni.

Megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük egy kevés vízzel és lassan pároljuk. Ha a hús félig megpuhult, beletesszük a zöldségeket és a burgonyát, majd felöntjük a kívánt mennyiségre és készre főzzük.

Csipetkét, vagy kis galuskákat főzünk bele, a végén.

Jó étvágyat kívánok hozzá!