Répatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Répatorta

Hozzávalók:

  • 2 bögre (2,5 dl) liszt
  • 1 bögre barna cukor
  • 1 bögre kristálycukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 bögre étolaj
  • 4 tojás

Krém:

  • 10 dkg krémsajt (mascarpone)
  • 6 dkg puha vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3/4 bögre porcukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd belekeverünk 4-5 db közepes méretű sárgarépát reszelve. A tésztát 160 fokon megsütjük egy 24 cm-es tortaformában.

Még a tészta sül a krém hozzávalóit összekeverjük és a kihűlt tésztát megkenjük vele.

Tipp:

A krémet ketté lehet venni és az egyik felébe lehet kakaóport keverni. A kakaós krémmel lehet díszíteni az elkészült tortát.