Hozzávalók:
Salátához:
Öntethez:
Elkészítése: A brokkoli szárát meghámozzuk, 4-be vágjuk, beletesszük egy fazékba, majd forró vizet öntünk rá. Kevés sóval, fokhagymával ressre főzzük, kb. 3-4 perc alatt. Közben a csirkemelleket egy sütőpapírra helyezzük, megszórjuk sóval, borssal és a korianderrel. Jól beledörzsöljük a fűszereket, majd ráhajtjuk a papírt és kissé megveregetjük az öklünkkel.
Kevés olívaolajon, forró serpenyőben megsütjük. Oldalankét 4-5 perc. Szép kérget kell kapnia. A brokkolikat kivesszük a főzővízből (de nem öntjük ki a vizet), és a forró grillserpenyőbe tesszük, minden oldalát szép, piros csíkosra sütjük. A brokkoli főzővizébe tesszük a bulgurt (vagy tarhonyát), fél citromot és puhára főzzük. Közben elkészítjük a salátát.
A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük, a retket feldaraboljuk, meglocsoljuk az olajjal és a citrom levével. A joghurtot márványosan összekeverjük az ecettel. Egy nagy tálra borítjuk a bulgurt, a megfőtt citrom belsejét kikaparjuk és jól elkeverjük vele. Rászedjük a megpirult brokkolikat, a csirkemelleket ferdén kettévágjuk és őket is ráhelyezzük a bulgurra.
Salátával és az öntettel tálaljuk. Kb. 15-20 perc alatt elkészül.
A tv-ben láttam ezt az ételt, szeretem Jamie Oliver receptjeit, de sajnos többször előfordul, hogy nálunk bizony nem lehet kapni 1-2 hozzávalót. Ezzel az étellel is így jártam. Mikor végignéztem a műsort, tudtam, ezt meg kell főzni. Irány bevásárolni, de mondanom sem kell, kb. 3 hozzávalót hiába kergettem. Hát abból dolgoztam, ami volt. Ha minden elő van készítve, tényleg 15-20 perc alatt elkészül és még nagy tudomány sem kell hozzá. Igazán ízletes, gyors és egészséges, finom vacsora kerekedett belőle. Ugyan még csak egyszer készült el, de biztosan nem utoljára, hiszen nem csak gyorsan elkészíthető, de olcsó is.