Húsgombóc leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Húsgombóc leves

Hozzávalók:

  • 20-30 dkg darált hús
  • kevés főtt rizs
  • sárgarépa,petrezselyem
  • zeller
  • 1 pohár kefir
  • bors
  • apróra vágott hagyma
  • pici fokhagyma
  • kevés olaj

Elkészítése:
A darált húst összedolgozzuk a rizzsel, hagymával fokhagymával,sóval borssal,apró gombócokat formálunk belőlük.
A zöldségeket kockára vágjuk,olajon megpároljuk.Felöntjük tetszés szerinti vízzel, sózzuk,borsozzuk. Ha felforrt belerakjuk a gombócokat,megfőzzük ,a kefirt elkeverjük a levesben,összeforraljuk.Kicsi citromlevet is önthetünk bele.Nagyon finom!