Hamilton torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hamilton torta

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 6 tojássárgája
  • 150 g vaj
  • 150 g porcukor
  • 180 g liszt
  • 1 kk sütőpor

A habcsók tetőhöz:

  • 6 tojásfehérje
  • 180 g porcukor
  • 1 ek keményítőliszt
  • 1 kk citromlé
  • 50 g mandulapehely

A töltelékhez:

  • 250 ml tejszín
  • 6 ek porcukor
  • 450 g fehér joghurt
  • 1 cs őrölt zselatin (20 g)
  • 100 ml víz
  • 300 g gyümölcs

Elkészítése:

A tojássárgákat a porcukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat és végül a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan átkeverjük. A tésztát két részre osztjuk, mert kettő tortalapot fogunk sütni. (Ha van 2 db tortaformánk, egyszerre is megsüthetjük.)
Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a tészta felét belesimítjuk.

A tojásfehérjékből, porcukorból és a citromléből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük az 1 ek keményítőlisztet. A hab felét rákenjük az elsimított tészta tetejére, megszórjuk mandulapehellyel.

Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, kivesszük a formából, és felvágjuk 12 egyforma szeletre.
Így készítjük el a második tortalapot is, de ezt már nem szórjuk meg mandulával és nem vágjuk fel, mert ez lesz a torta alja. Hagyjuk alaposan kihűlni.

Elkészítjük a krémet: A joghurtokat kikeverjük a porcukorral, a tejszínt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a joghurtokhoz. Forró vízben (ne forrjon) engedjük fel a zselatint, és gyorsan keverjük össze a tejszínes-joghurtos krémmel.
A torta alját visszatesszük a tortaformába, ráöntjük a joghurtos krém felét, gyümölcsöt szórunk rá, és befedjük a fennmaradó joghurtos krémmel. A tetejére rakjuk a felszeletelt tortalapot.

Minimum 3 órára (de legjobb egész éjszaka) a hűtő alsó részébe dugjuk.