Hozzávalók:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A tejet a margarinnal, cukorral, citromhéjjal feltesszük melegedni épp, hogy csak a margarin elolvadjon. A kifliket összevágjuk. Ráöntjük a tejes keveréket, majd hozzákeverjük a mákot és végül a tojássárgáját is és jól átforgatjuk.
26 cm-es torta forma aljába sütőpapírt vágunk a forma aljához szabva ( ha a kapcsos forma alján marad a torta védjük a kés élétől és nem feltétlenül kell más tálra tenni). A forma oldalát kikenjük és zsemlemorzsával megszórjuk. Beleborítjuk a mákos kiflit és 15-20 perc alatt megsütjük.
Kevés tejben kikeverjük a pudingport a cukorral és a többi tejhez öntve csomómentesre főzzük, majd kihűtjük. Ha meghűlt hozzádolgozzuk robotgéppel a margarint.
A habport a tejjel felverjük.
Először a pudingot öntjük a kiflire, majd következhet a hab is.
A kiflik sarkával, cukorba mártott cseresznyével és kevés mákkal megszórva tálaltam, lehűtve.
Tipp: A mákos guba torta készíthető még meggyel töltve, rumba áztatott mazsolával vagy különböző lekvárokkal megkenve. Akár a tetejére is kerülhet meggy, piros torta zselével leöntve. Vagy a tojásoknál megmaradt fehérje kemény habbá verve és sütőben kissé megpirítva is lehet a torta éke! :)