Négerkocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Négerkocka

Hozzávalók
A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 15 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • késhegynyi sütőpor

A habhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 4 db tojás fehérje

A mázhoz:

  • 4 ek étolaj
  • 100 g tortabevonó

Elkészítése:

A puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A fehérjét a kristálycukorral habbá verjük, majd a maradék, átszitált tésztaalapanyaggal összekeverjük.

Sütőpapírral bélelt 22*37-es tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.

Eközben a hab hozzávalóit gőz felett felverjük és a langyosra hűlt tésztára kenjük. Miután megdermedt, bevonjuk csokoládémázzal. Kihűlve tálaljuk.