Tejszínes csirkecsíkok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tejszínes csirkecsíkok

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • őrölt bors
  • vegeta
  • 0,5 liter főzőtejszín

Tálaláshoz:

  • 1/2 kg penne tészta

Elkészítése:
A vörös és fokhagymát finomra vágjuk. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Az olajat egy nagy teflon serpenyőben felhevítjük,a finomra vágott vöröshagymát halvány sárgára sütjük,majd rátesszük a csirkemell csíkokat.

Fehéredésig kevergetjük,ízesítjük, fokhagymával, sóval, borssal, vegetával. Készre sütjük,majd a főzőtejszínt ráöntjük,összeforraljuk.

A penne tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük,vízzel leöblítjük,lecsepegtetjük,majd 1-2 evőkanál olajat teszünk rá és összekeverjük. A tejszínes ragut a tésztával tálaljuk.

Nagyon gyorsan elkészíthető,finom étel.