Frankfurti leves gazdagon

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Frankfurti leves gazdagon

Hozzávalók:

  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 3-4 közepes burgonya
  • 2 pár virsli
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál majoránna
  • ételízesítő
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:

A csíkokra vágott kelkáposztát kevés zsiradékon megpárolom, hozzáadom a majoránnát, ételízesítőt, sót, borsot majd egy kevés fűszerpaprikát.

Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje majd a kockákra vágott burgonyát beleteszem és hagyom főni.

Amikor már majdnem megpuhultak a zöldségek, hozzáadom a karikákra vágott virslit.

Tejfölt adok, hozzá majd besűrítem fokhagymás világos rántással.