Tejszínes-gombás csirkeragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tejszínes-gombás csirkeragu

Hozzávalók:

  • 0,5 kg gomba
  • 0,5 kg csirkemell
  • 2-3 dl főzőtejszín
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • só,bors,delikát
  • 1 ek étkezési keményítő (vagy liszt)

Elkészítése:

Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, petrezselymet, majd beletesszük a kis csíkokra vágott csirkemellet. Kicsit pároljuk, majd ezután kerül bele a felszeletelt gomba, a fokhagyma, só, bors, delikát. Készre főzzük (nem kell bele víz, mert a gomba sok vizet enged). A tejszínben elkeverjük az étkezési keményítőt (vagy lisztet), majd belecsorgatjuk a kész raguba. Pár percig forraljuk, majd tálalhatjuk is.