Hozzávalók (4 adag)
Elkészítés
A szarvacska tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Rövid időre hideg vízzel lehűtjük, elkeverjük az olívaolajjal, és félretesszük.
A virsliket felkarikázzuk, majd forró serpenyőben enyhén megpirítjuk.
A lilahagymát apróra vágjuk, hideg vízzel felengedjük, majd leöblítjük és lecsepegtetjük, hogy veszítsen az erejéből.
A csemegeuborkát felaprítjuk, a kukoricát lecsepegtetjük. A tésztához adjuk a pirított virslit, a hagymát, az uborkát és a kukoricát. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a majonézt és a tejfölt. Végül beleforgatjuk az aprított petrezselymet és a snidlinget vagy újhagymát.
A salátát lefedve hűtőbe tesszük, és tálalás előtt hagyjuk összeérni az ízeket.
Ha könnyedebb salátát szeretnénk, a majonéz egy részét kiválthatjuk joghurttal. A virslit lecserélhetjük főtt sonkára vagy sült kolbászra is. Tálalás előtt érdemes még egyszer megkóstolni és szükség szerint fűszerezni.