Hozzávalók
Elkészítése:
Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk. A legjobb, ha ezt már előző este megtesszük, majd felhasználásig hűtőben tartjuk.
A csirkemellet felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk. A hússzeleteket megsózzuk, majd megszórjuk őrölt szerecsendióval. Vékonyan megkenjük szilvalekvárral, az egyik szélükre sorban ráhelyezzük az aszalt szilvákat, majd szorosan feltekerjük.
A tekercseket egy-egy szelet baconbe tekerjük, tepsibe tesszük, majd alufóliával lefedjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben 35 percig sütjük.
A sütési idő letelte után eltávolítjuk a fóliát és a tekercseket meglocsoljuk az alattuk keletkezett szafttal, majd további 15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg a bacon szép színt kap.
Ha a tekercsek túl vastagok, sütés előtt fogpiszkálóval rögzíthetjük őket. Köretnek jól illik hozzá a burgonyapüré, a párolt rizs vagy egy egyszerű saláta. Hidegen szeletelve hidegtálhoz is jól használható.