Jalapenos sajtos keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Jalapenos sajtos keksz

Hozzávalók:

  • 50 dkg ginomliszt
  • 50 dkg vaj (vagy margarin)
  • 40 dkg füstölt sajt (reszelt)
  • 10 dkg parmezán (reszelt)
  • 1 evőkanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál vöröshagymapor
  • 1 evőkanál só
  • őrölt jalapeno (szárított, ízlés szerint)

Elkészítése:

A tészta száraz hozzávalóit összekeverük, majd elmorzsoljuk benne a vajat/margarint. Folpackba csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük.

A tésztát két részre osztjuk, 5 mm vékonyra nyújtjuk és 5 cm-es köröket szaggatunk belőle. 2 cm távolságra egymástól sütőpapírra helyezzük.

Előmelegített sütőben 160 fokon (alsó-felső sütéssel) kb 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Fogyasztásig fémdobozban tároljuk. Magában ropogtatva és vendégváró falatkaként feltétekkel megrakva is isteni.