Hozzávalók
Elkészítése
A lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a sütőport egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a hideg vajat vagy margarint, és elmorzsoljuk benne. Ezután belekerül a kis lyukú reszelőn lereszelt gesztenyemassza, a tojássárgája és a rumaroma.
Az egészet gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha a tészta túl száraz lenne, kevés tejet adunk hozzá, amíg jól formázható állagot kapunk. A tésztát folpackba csomagoljuk, és legalább 60 percre hűtőbe tesszük.
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 8 mm vastagságúra nyújtjuk. Hold alakú kiszúróval kiszaggatjuk, ennek hiányában egy kisebb pohár segítségével félhold formákat készítünk.
A kiszúrt tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. A sütemények akkor jók, ha világos színűek maradnak.
A még meleg holdacskákat porcukorba hempergetjük, majd rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A porcukorhoz kevés vaníliás cukrot is keverhetünk a hempergetéshez. A tészta jól fagyasztható nyersen, így előre is elkészíthető.