Hozzávalók
Elkészítés
A tejet és a tejszínt lábasba öntjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a választott egész fűszereket. Melegíteni kezdjük, folyamatos keverés mellett.
A fehér csokoládét beletördeljük, és addig keverjük, amíg teljesen elolvad. A keveréket nem forraljuk, csak melegen tartjuk.
Ha a csokoládé elolvadt, akkor langyosra hűtjük. Ezután eltávolítjuk belőle az egész fűszereket – ennyi idő elég az ízesítéshez, nem kell, hogy uralkodó legyen egyik sem.
A vodkát lassan, vékony sugárban keverjük bele.
Mivel a csokoládé zsírtartalma idővel különválhat, a likőrt érdemes turmixgépben néhány pillanat alatt egyneművé keverni.
A kész ital hűtve a legfinomabb.
Tálaláskor kevés őrölt fahéjjal díszíthetjük.
A likőr 2-3 nap pihentetés után lesz a legkerekebb ízű. Ha sűrűbbre szeretnénk, tejszínből adhatunk hozzá többet, ha lágyabbra, a tej arányát növelhetjük.