Pergelt káposzta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 db  kolbász szelet
  • 2 vékony szelet húsos szalonna
  • kevés olaj
  • ízlés szerint tejföl

Elkészítése:

Az edénybe öntött kevés olajon átsütjük a  két oldalt beirdalt kolbászt, és a kakastaréjra előkészített szalonnát. Időnként öntünk alá kevés vizet, hogy kicsit puhuljon és kisüljön a zsírja. Ezután kivesszük az edényből, félretesszük. Ebben a zsiradékban összesütjük a felszeletelt hagymát és a leöblített savanyú káposztát, mindaddig amíg vissza nem sül zsírjára, kevergetjük. Utána visszatesszük a kolbászt és a szalonnát,még ezzel is sütjük pár percig . Tálalásnál tehetünk a tetejére kevés tejfölt, akár puha kenyérrel, vagy köretként krumplis prószával is fogyaszthatjuk.