Hozzávalók:
Alap:
Máz:
Elkészítése:
A kiolvasztott gesztenyepürét egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a rumot, a fahéjat és a narancs reszelt héját. Villával összetörjük és elkeverjük.
Ezután belekeverjük a porcukrot, majd a darált kekszet, végül hozzáöntjük a narancslevet. Az egészet először villával dolgozzuk össze, majd kézzel átgyúrjuk, hogy jól formázható masszát kapjunk.
A masszát akár azonnal is formázhatjuk, de ha szeretnénk, 20 percre hűtőbe is tehetjük, hogy kissé megdermedjen.
Kiskanállal kisebb adagokat veszünk ki és diónyi golyókat formázunk. A kész golyókat tálcára sorakoztatjuk, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a mázat.
A csokoládét az olajjal együtt vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk. A golyókat villával belemártjuk az olvadt csokoládéba, majd a felesleget lecsorgatjuk.
A bevont golyókat rácsra tesszük, így a csokoládé szépen megdermed és később nem kell levágni a felesleget. Ha nincs rács, sütőpapírral bélelt tálcára is tehetjük. Ha a csoki megdermedt, akkor kevés olvasztott fehér csokoládéval még díszíthetjük. Ebből az adagból kb 30 golyó készíthető.
A kész golyókat hűtőben tároljuk.