Hozzávalók:
Alap:
Forgatás:
Elkészítése:
A kockázott vajat a cukorral, vaníliás cukorral és a vízzel együtt egy kisebb edénybe tesszük. Amikor felforr, mérsékeljük a hőt közepesre és körülbelül 3 percig főzzük. Ezután levesszük a tűzről.
A tejport apránként hozzáadjuk, miközben folyamatosan, gyorsan keverjük, hogy ne legyen csomós (ha szükséges, a végén még egyszer átkeverjük kézi mixerrel alacsony fokozaton, hogy teljesen sima legyen)
A forró masszába belekeverjük a kockákra tördelt fehér és étcsokoládét, majd addig keverjük, amíg teljesen elolvadnak és egynemű masszát nem kapunk (használhatunk 16 dkg tejcsokoládét is, ha azt jobban szeretjük).
A masszát legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy kihűljön és megdermedjen. Amikor szépen összeállt, hozzáadjuk a darált kekszet és először kanállal elkeverjük, majd kézzel átgyúrjuk, amíg szép, ruganyos masszát kapunk, ami nem ragad és nem morzsálódik.
Kiskanállal kisebb adagokat veszünk ki a masszából és gyors mozdulatokkal golyókat formázunk. Vigyázzunk, mert a massza a kezünk melegétől hamar puhul.
A golyókat darált kekszbe forgatjuk, tálcára sorakoztatjuk, majd hűtőben tároljuk. Tálaláskor a legfinomabbak, ha kicsit állnak szobahőmérsékleten, ekkor még krémesebbé válnak.