Meggyes márványsüti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Meggyes márványsüti

Hozzávalók:

  • 60 dkg meggy
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 2 dkg kakaópor
  • 1,5 dl étolaj
  • 150 ml tej
  • 2 teáskanál sütőpor
  • pici só

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval háromnegyed keménységűre verjük, majd a cukor felét több részletben hozzáadjuk, és fényes, kemény habbá verjük.

A maradék cukrot a tojássárgákkal kikeverjük, majd hozzáadjuk az étolajat és a tejet. Alaposan eldolgozzuk, hogy sima, egynemű állagot kapjunk.

A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk, és két részletben a tojássárgás keverékhez adjuk. Ezután a fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk, hogy a tészta levegős maradjon.

A masszát két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.

A 25×35 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük. Először a világos masszát simítjuk bele, majd rákanalazzuk a kakaós tésztát. Egy fakanál vékony végével hullámokat húzunk a két színű masszába, hogy márványos mintát kapjunk.

A kimagozott meggyet a tetejére szórjuk. A süteményt 170 °C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Tipp

A meggyet jól csöpögtessük le, hogy ne áztassa el a tésztát. Ha intenzívebb kakaós részt szeretnénk, a kakaó mellé 1-2 evőkanál tej is adható, hogy könnyebben keverhető legyen. A süti porcukorral meghintve is jól mutat tálaláskor.