Réteges krumplisaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Réteges krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 3 tojás
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál újhagyma
  • 5 fej gomba
  • 20 dkg füstölt, főtt tarja
  • kaukkfű

Mártás:

  • 20 dkg natúr tömlős sajt
  • 50 dkg tejföl (kb)
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál mustár
  • bors

Elkészítése:

Előkészítés:

A tarját apróra daraboljuk. A tojást megfőzzük, kihűtjük, majd meghámozzuk. A krumplit is megfőzzük, majd ha kihűlt meghámozzuk. Ezután a krumplit és a tojást lereszeljük a reszelő nagy lyukán.

A répát meghámozzuk és faldaraboljuk, majd megfőzzük. Ha megfőtt, akkor leszűrjük és kihűtjük.

A gombát faldaraboljuk és száraz serpenyőben megpirítjuk, majd kihűtjük.

A hagymát vékonyan felkarikázzuk.

A répát, gombát és a hagymát szárított kakukkfűvel összekeverjük.

Mártás:

A tömlős sajthoz hozzáadjuk a tejfölt, citromlevet és a mustárt. Sóval és borssal ízesítjük, majd alaposan összekeverjük. Ha nagyon sűrű lenne, akkor keverjünk még hozzá tejfölt.

Rétegzés:

Egy 20*20 cm-es keretben vagy edény aljában elterítjük a krumpli felét és kissé lenyomkodjuk. Erre kenünk egy réteg tejfölös mázat és rátesszük egyenletesen a gombás-répás keveréket. Kissé ezt is lenyomkodjuk, majd újabb réteg tejfölös máz következik. Most rászórjuk a lereszelt tojást, kissé lenyomkodjuk és újabb adag tejfölös máz kerül rá. Most rászórjuk a tarját, mázat kenünk rá és a tetején elosztaljuk a maradék krumplit. Végül rákenjük a megmaradt mázat. Ha véletlen nem maradt máz, akkor csak simán kikevert tejföllel kenjük le alaposan.

Tálalás:

A salátát tegyük néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe. Másnap vegyük le a keretet és ízlés szerint díszítsük. Ha kellőképpen összeállít, akkor szépen lehet szeletelni.