Hozzávalók:
Mártás:
Elkészítése:
A tarját apróra daraboljuk. A tojást megfőzzük, kihűtjük, majd meghámozzuk. A krumplit is megfőzzük, majd ha kihűlt meghámozzuk. Ezután a krumplit és a tojást lereszeljük a reszelő nagy lyukán.
A répát meghámozzuk és faldaraboljuk, majd megfőzzük. Ha megfőtt, akkor leszűrjük és kihűtjük.
A gombát faldaraboljuk és száraz serpenyőben megpirítjuk, majd kihűtjük.
A hagymát vékonyan felkarikázzuk.
A répát, gombát és a hagymát szárított kakukkfűvel összekeverjük.
A tömlős sajthoz hozzáadjuk a tejfölt, citromlevet és a mustárt. Sóval és borssal ízesítjük, majd alaposan összekeverjük. Ha nagyon sűrű lenne, akkor keverjünk még hozzá tejfölt.
Egy 20*20 cm-es keretben vagy edény aljában elterítjük a krumpli felét és kissé lenyomkodjuk. Erre kenünk egy réteg tejfölös mázat és rátesszük egyenletesen a gombás-répás keveréket. Kissé ezt is lenyomkodjuk, majd újabb réteg tejfölös máz következik. Most rászórjuk a lereszelt tojást, kissé lenyomkodjuk és újabb adag tejfölös máz kerül rá. Most rászórjuk a tarját, mázat kenünk rá és a tetején elosztaljuk a maradék krumplit. Végül rákenjük a megmaradt mázat. Ha véletlen nem maradt máz, akkor csak simán kikevert tejföllel kenjük le alaposan.
A salátát tegyük néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe. Másnap vegyük le a keretet és ízlés szerint díszítsük. Ha kellőképpen összeállít, akkor szépen lehet szeletelni.