Hozzávalók
Elkészítése:
Egy nagyobb serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk. A hagymát kettévágjuk, vékonyan felszeleteljük, majd a zsiradékban aranyszínűre dinszteljük. Fontos, hogy kissé karamellizáljuk, mert ettől lesz édesebb és intenzívebb íze.
Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, és nagy lángon pirítjuk, amíg minden oldala kifehéredik, és a leve nagyrészt elpárolog.
Ekkor sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a mézet, mustárt és a Worchester-szószt. Alaposan összeforgatjuk, hogy minden falatot egyenletesen bevonjon az ízes szósz.
Felöntjük a tejszínnel, és közepes lángon 1-2 percig rotyogtatjuk, amíg a mártás kissé besűrűsödik.
A végén beletesszük a vajat, és hagyjuk teljesen felolvadni, hogy a mártás még krémesebb legyen. Azonnal tálalhatjuk rizzsel, tésztával vagy bulgurral.
Ha intenzívebb ízt szeretnénk, egy kevés dijoni mustárt is adhatunk hozzá. A tejszín helyett használhatunk főzőkrémet is, ha könnyebb változatot készítenénk. Érdemes friss petrezselyemmel megszórni tálaláskor, jól kiemeli az édeskés-savanykás ízeket.