Hozzávalók:
Elkészítése:
A vizet a tálba öntjük, feloldjuk benne az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszteket, a sót és az olajat. Csak addig keverjük egy fakanállal, amíg a tészta egyneművé válik. Nem kell dagasztani!
Letakarva pihentetjük, majd 15 perc múlva vizes kézzel a tészta alá nyúlunk, a széleit körben kihúzzuk és a közepére hajtogatjuk. Ezt a hajtogatást 30 percenként még kétszer megismételjük.
A tésztát lefedve hűtőbe tesszük 12-24 órára, de akár 36 órát is pihenhet.
Másnap a tésztát kivesszük és formázás előtt szobahőmérsékleten pihentetjük körülbelül egy órát.
Alaposan lisztezett felületre borítjuk (ragad a tészta, de ilyennek kell lennie), óvatosan téglalap alakúra lapogatjuk, majd nyolc egyenlő részre vágjuk. Minden darabból rudat formázunk, kissé megcsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsire vagy bagett sütőformára sorakoztatjuk.
A sütőt előmelegítjük magas hőfokra és egy kis edény vizet az aljába helyezünk, hogy gőz keletkezzen.
A kifliket addig kelesztjük, amíg a sütő felmelegszik és gőz keletkezik benne. Ekkor betoljuk a sütőbe és 15 perc után a hőfokot mérsékeljük 210 fokra és a vizet kivesszük. A sütés végén pár percre bekapcsolhatjuk a légkeverést, hogy extra ropogós legyen a héjuk.
A kész kifliket rácsra tesszük hűlni.