Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit tálba tesszük, és sima, rugalmas tésztát gyúrunk belőlük. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük, amíg a duplájára nő.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd enyhén lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk.
A töltelékhez a mákot, a cukrot, a lekvárt, a mazsolát, a citromhéjat és a kinyomkodott almát összekeverjük. A masszát a kinyújtott tésztára egyenletesen eloszlatjuk, majd a hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük.
A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, ügyelve, hogy a hajtás alulra kerüljön. A tetejét megkenjük a felvert tojással, és villával vagy pálcikával néhány helyen megszurkáljuk, hogy a gőz sütés közben távozhasson.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. A sütés második felében alufóliával lazán lefedjük, hogy a tészta belseje is átsüljön, de a teteje ne égjen meg.
Langyosan a legfinomabb, de másnapra is puha marad. Porcukorral meghintve, szeletekre vágva tálaljuk.