Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
Elkészítése
A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a szalalkálival, majd kétszer átszitáljuk, hogy könnyű, levegős tésztát kapjunk. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, és elmorzsoljuk a lisztben. Ezután hozzákeverjük a cukrot, a mézet, a tojásokat, a tejet és a darált diót.
Gyors mozdulatokkal sima, rugalmas tésztát gyúrunk belőle, amit négy egyenlő részre osztunk.
Mindegyik tésztát kb. 20×35 cm-es téglalappá nyújtjuk, és lisztezett tepsi hátulján, 180 °C-ra előmelegített sütőben 5–6 perc alatt aranyszínűre sütjük. A lapokat rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A pudingport, a porcukrot és a mézet kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet. Folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, ezután a tetejét fóliával letakarjuk, hogy ne bőrösödjön meg, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A puha vajat habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és sima, selymes krémet készítünk.
A négy lapot egyenként megkenjük a krémmel, vagy a felső lapot kihagyjuk és arra csokoládémázat teszünk. Ehhez az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd egyenletesen a sütemény tetejére kenjük.
A süteményt fóliával letakarjuk, és legalább egy éjszakán át pihentetjük a hűtőben, hogy a lapok megpuhuljanak és az ízek összeérjenek.
Másnap éles, meleg késsel szeleteljük, így a csokimáz nem reped. Porcukorral vagy darált dióval is megszórhatjuk tálalás előtt.