Egyszerű fokhagymás karaj

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Egyszerű fokhagymás karaj

Hozzávalók:

  • 1 kg csontozott sertéskaraj, felszeletelve
  • őrölt bors
  • 1 kisebb fej fokhagyma
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítése:

A fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük vagy nagyon apróra vágjuk. A karajszeleteket mindkét oldalukon bedörzsöljük a fokhagymával, majd sózzuk és borsozzuk. Klopfolásra nincs szükség, így a hús megőrzi a szaftját.

Egy sütőtál vagy tepsi aljára kevés olajat öntünk, és a hússzeleteket egymás mellé fektetjük. Lefedjük alufóliával, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Ezután a fóliát levesszük, és további 15 percig sütjük, amíg a hús enyhén megpirul, de nem szárad ki.

A végeredmény omlós, szaftos karaj, amely bármilyen körettel tálalva finom, de hidegen, salátával is ízletes.

Tipp

Ha még puhább húst szeretnénk, sütés előtt pár órát hagyjuk a hűtőben állni a fokhagymás pácban. Sütés közben kevés vizet is önthetünk alá, így biztosan nem szárad ki.