Hozzávalók:
Elkészítése:
A vajat és az étcsokit felolvasztjuk. A tejet felforraljuk és a teafiltekek tartalmát beleöntjük. Ezt hozzáöntjük a már felolvasztott csokihoz. Beletesszük a tojások sárgáját, lisztet, cukrot és a sót és az egészet összekeverjük. Ehhez csak kanalat használtam. A tojások fehérjét habbá verjük, majd ezt is óvatosan a masszához adjuk.
Egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk és meghintjük kakaóval, ebbe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben 170 fokon nagyjából 25 percig sütjük. Tálaláskor tejszínhabban, eperrel esetleg csokidarabokkal is díszíthetjük.
Nagyon finom és egyszerűen összeállítható sütemény. Érdemes kipróbálni. Azt hiszem ez a süti most a gyakran elkészítendő sütemények sorába került nálunk.
Az eredeti recept Earl Grey teát ír, mivel nem volt itthon, ezért egy másik fajtával próbáltam ki.