Kiflik diómasszából

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás porcukor
  • 2 evőkanál rum
  • 1 tojásfehérje
  • pikáns ízű lekvár

Elkészítése:

A diót finomra daráljuk, hozzáadjuk a megszitált porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumot meg a tojásfehérjét, és jól összegyúrjuk. A gyúródeszkát megszórjuk porcukorral, a masszát kisodorjuk rajta, kis téglalapokra vágjuk, megkenjük gyümölcsízzel és begöngyöljük. Megforgatjuk porcukorral elkevert kakaóban, és kiflikké formáljuk. Nagy előnye, hogy nem kell sütni, és sokáig eláll.