Hozzávalók:
Húspogácsák:
Karamellizált lilahagyma:
Hamburger szósz:
Hamburger:
Elkészítése:
A hozzávalókat a sajt kivételével összegyúrjuk, majd fél órát hűtőben pihentetjük. A cheddar lapokat egymásra helyezzük és 4 egyenlő kockára vágjuk.
A hús 3/4 részéből 4 golyócskát formázunk, majd két darab sütőpapír között kilapítjuk, közepükbe mélyedést nyomunk és belehelyezzük a cheddar kockákat. A maradék hússal befedjük és simára lapogatjuk a papírok között.
A lilahagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk és a cukorral megszórva pár perc alatt, folytonos keverés mellett hagyjuk levet ereszteni és karamellizálódni. Levesszük a tűzről és elkeverjük a vízzel.
A hozzávalókat összekeverjük és fél órán át hűtőben pihentetjük.
A bucikat félbevágjuk és forró serpenyőben a belső felüket aranybarnára pirítjuk, majd megkenjük a szósszal.
A húspogácsákat elkészíthetjük grillen átsütve vagy pedig serpenyőben is. Ha utóbbit választjuk, akkor kivajazott serpenyőben, fedő alatt, kétszer átforgatva süssük őket ízlés szerinti ideig.
Állítsuk össze a hamburgerünket a következő szerint: buci, szósz, saláta, sajt, húspogácsa, lilahagyma, majd újra sajt, saláta és szósszal megkent buci.
Fogyasszuk még frissen, amíg a sajt szépen olvad a húspogácsáinkban.