Hozzávalók:
Elkészítés:
Az epret megmossuk, a csumáját eltávolítjuk, majd felkockázzuk. 5–6 szem epret félreteszünk a díszítéshez. A többit egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kókuszjoghurtot, a vegán tejszínt és az eperlekvárt, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk.
Ezután fokozatosan hozzáöntjük az eperlevet, közben figyelünk, hogy ne hígítsuk túl a levest. Aki édesebben szereti, ízlés szerint hozzáadhat 1–2 csomag vaníliás cukrot is. A levest alaposan átmixeljük, majd jól záródó edényben legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Tálaláskor a leves tetejére kanalazunk egy kevés kókuszjoghurtot, megszórjuk apróra vágott friss eperrel, és azonnal fogyasztjuk. Frissen a legfinomabb, de hűtőben másnapig is eláll.