Hozzávalók:
Elkészítés:
Forralunk egy nagy lábos sós vizet, és a tésztát a csomagolás szerint al dentére főzzük, általában 8–10 perc alatt. Leszűrjük, és félreteszünk belőle egy deciliternyit a szószhoz.
Egy nagy serpenyőben közepes lángon ropogósra pirítjuk az apróra vágott bacont. Ha túl sok zsír sülne ki, leöntjük, de egy keveset meghagyunk az íze miatt. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, majd beletesszük a szeletelt gombát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és 5–7 percig pároljuk, amíg a gomba megpuhul és kiengedi a levét.
Felöntjük főzőtejszínnel, elkeverjük benne a reszelt parmezánt, és 2–3 percig forraljuk, amíg kissé besűrűsödik. Ha túl sűrű lenne, hozzáadunk egy kevés főzővizet, amit a tésztáról tettünk félre.
A kifőtt tésztát beleforgatjuk a szószba, megszórjuk friss, aprított petrezselyemmel, és ízlés szerint még egy kis reszelt sajtot is szórunk a tetejére.
Ha szeretnénk, egy csipet chilipehellyel pikánsabbá tehetjük. A vegetáriánus változathoz kihagyjuk a bacont, és a gombát kevés vajon vagy növényi olajon pirítjuk meg.